Ez meg mi?

Ez egy blog. Az a neve, hogy
French Paradox.
Témája
gasztro.
Jellegű.

A mistinguett-
médiabirodalomhoz
tartozik.

Kapcsolat:
misztenget gmail com

Jó, de mi az a French Paradox?

Ejnye már, hát nézd meg a wikin.
Na. Lásd jó szívem,
összefoglaltam
csak neked
csak itt.
Látod
a jó
s
z
í
v
e
m
?

Címkék

Mi az a French Paradox, és mi köze ehhez a bloghoz?

2012.02.14. 13:45 :: mistinguett

A french paradox nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy francia paradoxon.

No ezzel a magyarázattal akkor meg is volnánk. Ámde komolyan. A francia paradoxon azt jelenti, hogy az étkezéskutatók, akiket mink ezen a blogon egyébként nem szeretünk, ahogy a fogorvost sem szeretjük, például, na szóval az élelmezésügyi doktorszakértők értetlenül állanak egy jelenség előtt: a franciák, és legfőképp a délnyugat-franciák sokkal zsírosabban esznek, mint az amerikaiak, mégis őnáluk alig van szív- és érrendszeri betegség, míg a jenkik hullanak, mint a vakolat. Hogy lehet ez? A jelenségnek több magyarázata van, melyekből a legszebb, hogy nem szabad bedőlni az étkezéskutatók nutricionista összeesküvésének, hanem küzdeni kell az ellen, kár, hogy ez a legszebb magyarázat nem helytálló, de azért szeretjük. A kézenfekvőbb magyarázat mindenféle kiegyensúlyozott étrendekről és minőségi alapanyagokról szól, nem megyünk bele.

Mindennek ugyanis a bloghoz igen-igen kevés köze van. Mert ez itt. Szimpla. Gasztro. Blog. Jórészt francia konyháról szólok, de nem állok jót magamért. Ezért french. Paradox azért, mert az olyan jól hangzik. Majd azért próbálok paradoxos lenni néha, hogy ez is legyen legitim.

Szólj hozzá!

Címkék: rizsa

A bejegyzés trackback címe:

https://frenchparadox.blog.hu/api/trackback/id/tr14104528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása